Zpět

Exkurze studentů na Univerzitě v Pardubicích

Cílem exkurze byla podpora vzdělávání studentů naší školy na vysokých školách.

Studenti třetího ročníků oboru elektrotechnika navštívili Univerzitu v Pardubicích, kde si prohlédli laboratoře katedry elektrotechniky a řízení procesů.

Katedra elektrotechniky je zaměřena na vzdělávání, výzkum a vývoj v dynamicky se rozvíjejících oblastech komunikačních, radarových a senzorových systémů. Tyto komplexní systémy zahrnují vývoj, návrh a konstrukci elektronických zařízení při využívání prototypové výroby; aplikace procesorů v oblastech automatizace, senzorů, zpracování a přenosu signálů a dat; analýza multimediálních a rádiových signálů; návrh a vývoj mikrovlnných obvodů či anténních systémů; radiový monitoring nebo testování EMC.

Katedra řízení procesů zajišťuje odborné předměty bakalářského studijního oboru Řízení procesů, navazujícího studijního oboru Řízení procesů a doktorského studijního oboru Informační, komunikační a řídicí technologie, tj. výuku automatizace a základů teorie řízení, technických a programových prostředků řídicích aplikací, modelování a simulace dynamických systémů apod. Pro všechny obory zajišťují pracovníci katedry výuku dalších předmětů, kterými jsou například numerické výpočty a modelování, regulace a automatizace, teorie řídicích systémů a vybrané partie z umělé inteligence a statistiky.

Děkan školy i vedoucí obou kateder nám věnovali celé dopoledne, mohli jsme si prohlédnout vybavení jednotlivých laboratoří, popovídat si o studiu a také zažít přednášku z automatizace, připravenou pouze pro nás. Potěšitelné je, že vědomosti našich studentů byly hodnoceny velmi kladně.


Vytisknout  

KONTAKT

Vyšší odborná škola,
Střední průmyslová škola
a Jazyková škola
s právem státní jazykové zkoušky

Masarykova 197, Kutná Hora, 28401

Telefon: +420 327 588 811
Email: infovos-kh.cz
E-podatelna: vomkhkr-s.cz
Datová schránka: 8nmxism

IČO: 61924059
REDIZO: 600 007 286

© 2019 VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora
Chat with us